2023. október 5.

Elena Armas - Az amerikai szobatárskísérlet

 

Véletlenek nincsenek. Ugye? Talán elsőre bonyodalomnak tűnik, mégis sorsfordító élményben van részed. A szerelem, mint tudjuk néha mókás kedvében van, és bármit legyőz, ha valódi.
Még azt is, ha egy óceán választ el az igazitól. 





A ​szerelemhez olykor nem kell más, csak egy kis ihlet.

"Rosie Graham problémába ütközött. Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson – szerződése van egy romantikus regényre –, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból.

Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak.

A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást ésszerű árban. Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap.
Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet.

De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból – vajon elég lesz a hátralevő hat hét, hogy Rosie elkészüljön az írással? És be fogja érni azzal, hogy csak szakmai megfontolásból randizzanak Lucassal?"



Elena Armas a közelmúltban robbant be a nemzetközi, így a magyar könyves világba. A Spanyol szerelmi átverés feltette a lécet az írónő számára. Ekkora sikert elérni egy regénnyel, azt jelenti, hogy az eztán következőkre még jobban odafigyel nem csak a szakma, de az olvasók is. Az amerikai szobatárskísérlet azoknak is kedvence lesz, akik nem olvastak eddig semmit az írónőtől.

A regény váltott nézőpontban meséli el, mi történik, ha két idegen a "véletlennek " köszönhetően egy lakásban kénytelen élni. Ráadásul mindkettő titkol valamit, plusz a másik iránti vonzalmukat is el kell rejteniük. 

A két főszereplő - Rosie és Lucas - bármelyik mai fiatal lehetne, jól beleilleszkednek a környezetükbe. Minden világos az olvasó számára, mit titkolnak és miért. Mivel küzdenek, mi áll az útjukba a személyes fejlődésük során és milyen akadályokkal kell a szerelmüknek megküzdenie. 


Amely szerelem lassan -NAGYON LASSAN - érik csak be, szóval, ha a durr bele a közepébe sztorikat kedveled, ez nem a te könyved lesz. Ugyanis ebben az esetben a hajad téped majd, annyira lassan jutunk el a "lényeghez". Viszont, ha hozzám hasonlóan imádod a slow burn romance-okat, akkor ezt a regényt száz százalékban neked írták.
Mire a szereplők megvallják egymásnak az érzelmeiket, már mindent tudsz róluk, megérted a miérteket. 


És szurkolsz nekik, hogy most már semmi ne jöjjön közbe. De természetesen közbe jön. Így ha van rá mód, csakis magadban olvasd, mert nem egyszer felkiáltasz majd, hogy az univerzum miért nem engedi őket végre összejönni. :P
De aztán amikor mégis sikerül, akkor egyik pillanatról a másikra válik pikánssá a történet. A kezdeti könnyed cselekmény berúgja az ajtót és minden érzelem az olvasóra szabadul. 



A mellékszereplők okosan épp csak annyira vannak jelen, hogy a fő karakterek vívódásait és eddigi életét bemutassák, Senki nincs túlnyomva és nem is erőltetettek. Pont jókor jelennek meg a cselekményben, és megfelelő ideig maradnak.

Mivel az egyik szereplő spanyol, így elég sok idegen kifejezés vagy mondat hangzik el a könyvben. Ez nem tudom, hogy csak a magyar változatban van benne, vagy az angolban is, de én - azok kedvéért, akik nem beszélnek spanyolul - írtam volna lábjegyzetet az ilyen részekhez. Ez egy cseppet zavaró lehet. 


Viszont a borítója teli találat. És külön öröm, hogy megmaradt az eredetije. Minden apró elem, ami csak fontos a szereplőknek megjelenik rajta. Imádom.

És amit külön a figyelmedbe ajánlok az a köszönetnyilvánítás. Sokan nem szeretik elolvasni, de ha olyan vagy mint én, akkor szó szerint MINDEN. EGYES. BETŰT. elolvasol a könyvben. Nekem a köszönet sem marad ki sose. És azt kell mondjam, hogy az írónő az egyik kedvencemet rittyentette össze. Mert a kötelező körökön kívül az olvasóhoz is szól, olyan módon, amilyet én korábban még senkitől nem láttam. Végtelenül szimpatikussá téve ezzel. Ha a sztori, amit eléd tárt nem vett volna meg. :P

A romantikus regények és a lassan beérő szerelmek kedvelőinek alap darab. Ugyanakkor nem tündérmese, a valós élet története. Én csak ajánlani tudom. Az írónő remekül bánik a szavakkal és az érzelmekkel egyaránt. 


NE SIESS ANNYIRA, OLVASD EL EZT IS! 


Karakteralkotás -  Hogy szerethető legyen a szereplőd

A legszerethetőbb párosok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése