2023. október 25.

Jennifer Probst - Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Te elindulnál egy másik országba, hogy felderíts egy rejtélyt?
Menyire merülnél bele egy titokba, amely talán megváltoztatja az egész képet arról, amit eddig hittél?
Képes lennél változni és megtalálni magadban a válaszokat, amelyektől féltél?


Négy nő.
Életet formáló döntések.
Igaz szerelmek.
Az élet maga.

 

Olaszország varázslata, a nővéri szeretet ereje

"Priscilla, Devon és Bailey nővérek, de már évek óta elhidegültek egymástól. Édesanyjuk hagyatéka miatt kell találkozniuk, amikor évtizedes titokra bukkannak. Egy ódon ládából előkerül egy dokumentum, amely az Amalfi-parton található ház tulajdonjogát igazolja, mellőle pedig egy szerelmes levél, amelyet az édesanyjuk kapott egy férfitól, nem tudni, pontosan kitől. A levélben az áll, a férfi édesanyjuk hatvanötödik születésnapján találkozni szeretne vele Olaszországban.

Ez az epizód a három nővérben kétségeket ébreszt mindennel kapcsolatban, amit anyjuk múltjáról tudtak. Ahhoz, hogy kiderítsék, mi a valóság, el kell menniük oda, ahol a történet kezdetét vette. Positanóba utaznak, ebbe a hegyoldalba vágott, lélegzetelállító falucskába, és nyomozni kezdenek a rejtélyes volt szerető után, mert meg akarják tudni, voltaképp ki is volt az édesanyjuk."

 

 

Jennifer Probst regénye megidézi a lapokon az olasz életérzést, mégis tele van mély kérdésekkel és felismerésekkel.
Olyanokkal, amelyekre néha csak a megszokott életünktől
eltávolodva látunk rá teljesen.
Olyanokra, amelyekhez néha
brutálisan őszintének és nyersnek kell lenni.
És olyanokra, amelyek
elsőre fájdalmasak, de a végeredmény számít igazán. 

A történet négy olyan nő életébe vezet bele, akik meghozták a maguk döntéseit, szerettek és sokat feláldoztak, de ráébrednek, hogy mindennek következménye van másokra nézve is. És hogy ezek a döntések, mindig megváltoztathatóak.

A szereplők kezdetben idegennek hatottak számomra. Sok minden volt belőlük egyszerre megmutatva és nehezen tudtam követni, most akkor kiről is olvasok. De aztán kirajzolódott a kép, és elhatárolódott mindegyik karakter.
Érthetővé vált,
melyiküket mi mozgatja és milyen kérdésekre keresik a válaszokat.
Bár számomra nem volt egy konkrét kedvenc, valahogy mindegyikükből volt, ami szimpatikussá tette őket.

A cselekmény nem mondható újszerűnek, mégis olyan módon lett megírva és olyan elemekkel lett tarkítva, hogy nem lehet unalmasnak nevezni. Végig fenntartja az olvasó érdeklődését, hogy mi fog kiderülni. 

 

 

Ki, milyen felfedezést tesz?
Merre vezetnek a nyomok? Kiderül-e, mi történt annyi évtizeddel korábban?

 

 

 

Nem tipikus tündérmese történet. Igen, szép tájakon játszódik. Igen, van benne nagy szerelem, egy vonzó olasz férfi, mégis a realitás területén marad. Olykor el kell távolodnunk a hétköznapoktól, hogy meglássuk, miben is van szükségünk változásra. De ettől még nem jelenti azt, hogy fel kell bolygatnunk az egész addigi életünket. Van, amiért érdemes küzdeni. Van, amit érdemes megfoltozni. Van, aminek adni kell még egy esélyt.

Akik imádják a romantikát, a kalandokat és rejtélyeket, biztosan szeretni fogják ezt a regényt is. De azok sem csalódnak benne, akik a "mi lett volna ha..." kérdésen szeretnek merengeni.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése