2022. április 16.

10 téma, amelyekről többet olvasnék a regényekben

Noha egyre több műfajban és témában olvashatunk, idegen nyelven is, aminek köszönhetően még szélesebbre nyílik a lehetőségek tárháza, vannak olyan dolgok, amelyeket én többet látnék regényekben. Most ezeket szedtem egy listába. Mint mindig, a saját, személyes véleményem írtam össze, amivel biztosan nem mindenki ért egyet. És az is biztos, hogy ez a lista nem fedi le minden vágyamat, de kezdetnek lássuk!

 

 

 1. Kevésbé a külseje miatt tökéletes és lenyűgöző férfi főszereplőt, aki a belső tulajdonságaival nyeri meg a lány szívét.

2. A folyamatot, ahogyan a női szereplő lassan ráébred, megszerette a férfit. A felismerést, mit szeret benne, hangját, mozdulatait, apró rá jellemző tulajdonságait.

3. Több férfi szereplőt, aki lelki témákról beszél és felfedi a félelmeit, szorongásait. Nem pedig a macsósságával és a "megmentő" szerepével jelenik meg.

4. VALÓDI NŐKET! Testeseket, mert ők is ugyanúgy éreznek, szeretnek, viccesek és értékesek, éppúgy mint bármely más testalkatú nő. Szemüvegeseket, szeplőseket, okosakat!

5. Még több komoly témát. De nem a "trendi depressziósnak lenni, és azt sem tudjuk, mit is jelent módon", hanem a valóságnak megfelelően beleszőve a történetbe. Poszttraumás stressz, pánikbetegség, endometriózis, állatvédelem, családon belüli erőszak.

6. LMBTQ karakterek és cselekmény. 

7. Még több viccet szeretnék, olyan igazi humoros jeleneteket, amelyektől hangosan felnevetsz nyilvános helyen is. 

8. HATE TO LOVE -utálatból szerelem cselekményt. Látva az átmenetet, a vívódást, a felismerést. Imádom ezt a fajta történetszálat. A saját írásaimban is alkalmazom.

9. Még több tökéletlenség, hétköznapiság. Az otthonok kupisak, az emberek szétszórtak, és így tovább.

10. Nők valóban támogatják egymást. Gyűlölöm, amikor több nő csak úgy jelenhet meg egy történetben, hogy vagy tökéletes cover girl mindegyik, vagy rémisztő fúria, aki ellensége a másiknak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése