2020. április 1.

Hogyan írj valódi, ERŐS NŐI szereplőt

Mindegy, hogy a főszereplőt vagy egy fontos mellékszereplőt akarsz erős nőként bemutatni, mindegyiküknél figyelembe kell venned a következő szempontokat, hogy VALÓDI és SZERETHETŐ női karaktert alkothass, akit imádnak az olvasóid.
Az alábbi 5 pont megmutatja neked, hogyan tudsz szuper tökös csajt a lapokra varázsolni, anélkül, hogy férfivá alakítanád.






Maradjon nő


Űzd ki a fejedből azt a képet, hogy egy nő csak akkor erős, ha a megjelenése is ezt tükrözi! Nem kell agyontetovált, rövid hajú, bőrdzsekis csajszit elképzelned. Aki minden mondatában káromkodik, és férfiakat megszégyenítő terpeszben ül le mindenhová. NEM ETTŐL LESZ ERŐS.
Persze, ha egy rocker lányról írsz, akkor okés lehet, de ne a fizikumra gondolj, hanem a lelki, mentális erősségre, ha igazán szerethető karaktert szeretnél.


Legyen gyenge

Hogyan legyen gyenge, ha egyszer erős nőt akarunk megalkotni? Pont így. Attól lesz erős, hogy van gyengesége, ezt tudja ő is és az olvasó is, de mégis ennek ellenére, vállal valamit, ami nála még nagyobb erőfeszítésbe kerül, mint másoknál. Le kell győznie ezt a gyengeséget, hogy elérje a célját. Meg kell tanulnia, hogy hogyan tud a hátrányából előnyt kovácsolni. Nem kell tökéletesnek lenni, hiszen attól lesz emberi, valós, hogy akár te vagy én is lehetnénk ez a szereplő. Az emberek pedig általában nem tökéletesek. 


Tanuljon valamit az útja során

Ne akarj, olyan szereplőt letolni az olvasóid torkán, aki mindent tud, nincs olyan terület a világon, amin megfoghatatlan lenne és nem fejlődik semmit sem a regény végére. Ha ilyen karakterről álmodozol, már most felejtsd is el, hogy végig olvassák a könyvedet, vagy megkedvelik a szereplőidet. Fontos, hogy tanuljon valamit, mire elér az útja végére. Ezzel tanul valamit az olvasó is. Ettől fogja még közelebb érezni magához a karaktereket, attól, hogy együtt mennek át a megvilágosodáson, a leckét kézen fogva tanulják meg.
Bukjon el...Néha

Szinte az előbbi pontokból automatikusan következi ez a következő. Bukjon el néha. Pláne azért, hogy szóljon valamiről a történet. A bukásokkal tud csak fejlődni és ERŐSÖDNI az emberlánya, szóval ne dédelgesd, mint egy kiscicát, néha essen egy hatalmasat, máskor kisebbet, de mindenképp bukjon. Aztán álljon is talpra, de csak azután, hogy tanult is valamit.

Kínozza valami


Mármint ne gyomorégés, nyilván.😆
Hanem valami múltbéli sérelem, vagy félelem, vagy akármi, ami szintén megmutatja, hogy nem tökéletes. Hogy az ő életem sem fenékig tejfel, DE mégis minden nap ki kell az ágyból és megy tovább.


 
Ha ezeket figyelembe veszed, amikor a menő női karakteredet megálmodod, akkor máris egy szuper alapot adsz a könyvednek. Egy olyan szereplőd lesz, aki valóságos, és könnyen tudnak vele azonosulni az olvasóid.
Most pedig rajtad a sor, mond el, hogy ki a kedvenc női főszereplőd (mellékszereplő is lehet),ha pedig épp írsz egy történetet, hogyan néz ki a TE női karaktered?

Ne feledd: írj, olvass, alkoss!
Andi





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése